KULECZKI RYŻOWE
09:13
Łatwo, szybko, bez większego wkładu energii, czyli kuleczki ryżowe. Sprawdzają się jako przekąska lecz myślę, że z powodzeniem mogłyby zastąpić tradycyjne ziemniaki lub ryż do obiadu :).
Składniki:
200 g ryżu białego
10 dag sera żółtego
2 łyżeczki curry
Knorr Fix Chruperry
bułka tarta
kostka rosołowa
ok 50 ml wody
pieprz i sól
pół cytryny
Przygotowanie:
Gotujemy ryż, odsączamy. Ser żółty kroimy w drobne kosteczki, kostkę rozpuszczamy w ok. 50 ml wody, dodajemy do ryżu. Panierkę z Knorr Fix'u również wsypujemy do ryżu. Wszystko mieszamy. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem i curry, skraplamy sokiem z cytryny. Formujemy kuleczki. Kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelce z każdej strony na złotawy kolor.
Dip z Knorr Fix'u przygotowujemy według instrukcji.
Smacznego!
0 komentarze