KREWETKI Z BRZOSKWINIĄ
07:44
Dziś troszkę orientalnie i na słodko - krewetki z brzoskwinią.
Składniki:
200 g ryżu białego
ok. 30 krewetek Black Tiger
mrożonka - "Warzywa na patelnię"
ostra papryka w proszku
puszka brzoskwiń
pierś z kurczaka
pieprz i sól
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostki, doprawiamy pieprzem i solą. Ryż gotujemy, odsączamy. Mieszamy mrożonkę, kurczaka i ryż. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 st. przez ok. 45 min. W tym czasie przygotowujemy krewetki, oczyszczamy je i smażymy na patelni na maśle, cały czas obracając, doprawiamy papryką, pieprzem i solą. Brzoskwinie kroimy w kostkę, połowę brzoskwiń wrzucamy na patelkę i smażymy razem z krewetkami. Całość nabiera złotawego koloru i jest gotowa do podania razem z warzywami i pozostałą brzoskwinią.
0 komentarze